miercuri, 13 martie 2013

Despre om si natura lui

Ne intrebam de multe ori de ce suntem asupriti de liderii lumii, de ce sunt ei asa cruzi, de ce drepturile omului sunt atat de calcate in picioare, de ce nu ne lasa ei sa fim fericiti.

Pentru cei care se intreaba asta am facut o mica "povestioara". Acum, gandeste-te la un gandac de bucatarie, in mediul lui natural, bucataria. Cauta de mancare, se reproduc, in esenta fac si ei ce facem si noi, adica SUPRAVIETUIESC, sau cel putin incearca. Nu suna a sarcina usoara nu?
Acum apare in scena Omul, cea mai "superioara" fiinta de pe planeta. Care e prima reactie a omului cand vede un gandac in bucatarie, adica pe teritoriul lui? Exista 2 alternative de baza: ori il otraveste cu cine stie ce sprayuri, ori, in caz ca prima solutie nu functioneaza, il striveste. Poti sa-ti imaginezi asta? Sa mori incet si dureros, sa simti cum iti arde pielea si cum dupa ce te-a chinuit durerea in ultima instanta, paralizezi. Sau in caz ca esti mai agil, incepi sa fii vanat cu papucu' si sfarsesti zdrobit. Poti sa-ti imaginezi asta? Sa mori otravit si strivit? Ce metoda cruda si bolnava si-a gasit Omul, ca sa scape de un inamic atat de temut ca Gandacul.

Acum hai sa-ti explic intreaga povestioara: Gandacii suntem noi, oamenii de rand, bucataria este teritoriul nostru, adica Pamantul, iar "Oamenii" sunt corporatiile, masonii, illuminatti sau cum vreti voi sa le spuneti. Este exact acelasi lucru care ni-l fac si ei noua: ne otravesc mancarea, aerul, solul, totul pentru o moarte mai lenta si mai cruda, diferenta e ca noi mai avem si de ales. Sau in caz ca ai noroc sfarsesti in nustiu ce "accident accidental" de genul atacuri teroriste si alte atrocitati. Si fac toate acestea doar ca sa traiasca mai confortabil in habitatul lor natural, Pamantul.

Ceea ce Omul nu intelege este ca habitatul lui, este si habitatul gandacilor si ca, in loc sa-i extermine, trebuie sa-i accepte si sa invete sa convietuiasca. Asa ca, de fiecare data cand te intrebi de ce acei oameni fac lucruri atat de groaznice, atat de crude, intreaba-te pe tine sau pe cei din jurul tau de ce fac abuz de putere si ranesc fiintele inofensive din jurul lor.
Se spune ca omul este cel mai inteligent animal de pe planeta, dar dupa parerea mea suntem de departe depasiti de animale. Omul e singurul animal care ucide din placere, pe cand orice alt animal ucide doar atunci cand ii este foame. Omul zilelor noastre sufera de o boala care include ipocrizie, prostie si egoism. Aceasta boala se numeste Mandrie sau EGO, aceasta boala limiteaza foarte mult capacitatile reale ale Omului.

Strigam tare si clar ca suntem abuzati si ca nu putem face nimic in legatura cu asta. Asta e cacat. E exact genul de limitare care ti-o impune societatea(in ea intrand scoala, televizorul, tehnologia). Singurul lucru de care depindem suntem noi insine. Societatea incearca sa ne traga in jos ca sa ne faca sclavii ei, dar nu o sa reuseasca decat daca tu ii lasi sa faca asta.

Omul este facut sa supravietuiasca, asta e natura lui, Pasarea Pheonix renaste din propria cenusa, Pasarea Pheonix este esenta ta. Nu exista absolut nici o cale sa cazi, si sa continui sa cazi, din nou si din nou, decat daca esti prea prost si te lasi in chestia aia. La un moment dat te vei opri din cadere si vei observa ca te vei situa la o altitudine mai inalta decat locul din care ai cazut(fiecare cadere are rolul ei in dezvoltarea ta), si asta pentru ca spatiul in care iti dezvolti personalitatea, calitatile, mentalitatea, nu este un spatiu definit, fizic, cum este "realitatea" in care traim. Cazi in gol, dar depinde de tine cand iti deschizi aripile. Iar daca nu o faci, este pentru ca esti un tembel care nu face nimic in legatura cu asta. Singurul lucru pe care il faci este sa incepi sa te plangi si sa te intrebi "De ce Doamne, de ce cacaturile astea mi se intampla mie?" sau " De ce merit eu toata durerea asta, ce am facut eu?" Fapta si rasplata prietene, ai facut tu ceva, nimic nu e pe gratis in Univers, nici durerea, nici fericirea, iar ipocrizia mai mare e ca te intebi toate lucrurile astea cand in final toate chestiile astea te ajuta.

Crede-ma, poti sa faci TOT CE ITI DORESTI! Ca sa o faci mai usor, trebuie in primul si in primul rand sa ai rabdare, daca esti un autist care sta cu ochii in calculator si telefon, nu o sa te ajute cu nimic, deoarece totul acolo se intampla intr-un mod rapid, in Univers stau altfel lucrurile. Cu cat esti mai nerabdator, cu atat vei avea mai mult de asteptat. In al doilea rand, trebuie cu adevarat sa simti ceea ce ai nevoie, poti avea o imagine in minte cu ceea ce crede mintea ta ca ii trebuie, dupa aia poti sa si crezi ca e asa, dar intr-un final o sa realizezi ca nu ai nevoie de acel lucru. In al doilea rand crede si ti se va da, daca dorinta ta vine din interiorul tau atunci scoate-o la suprafata, fa-o sa se intample. Omul a uitat sa simta, ceea ce il conduce in toti stalpii posibili, e atat de acaparat de lumea materiala, incat a uitat de lumea spirituala, a uitat atat de rau, incat a inceput sa creada ca este mintea, sa creada ca e vocea aia din capatana care nu se opreste din tocat. Ori Omul(esenta lui) nu este nici mintea, nici corpul, toate astea sunt atribuite ale Adevaratei Sale Naturi.

Oamenii se cred limitati, dar asta e numai din cauza mintii lor limitate, pentru ca este otravita de media, de mancare si de multi alti factori. Dar acestia sunt doar factori, problema adevarata suntem nimeni altii decat NOI. Putem pune vina pe multe lucruri, dar adevarata problema suntem noi. Esti tu cel care nu vrea sa avanseze in viata, esti tu cel care nu lupti pentru tine, pentru fratii tai, pentru fericirea ta si a voastra, esti tu cel caruia ii este frica sa se comporte ca un "soldat" si sa infrunte viata.

Ca sa incepi sa schimbi ceva, trebuie in primul rand trebuie sa te schimbi pe tine: "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume". In al doilea rand trebuie sa ne schimbam obiceiurile "Let's change the way we eat, let's change the way we live, and let's change the way we treat each other." - astea sunt bazele.

Sa-ti dau un exemplu din zilele noastre: Tehnologia, dragut. Un mod bun de a face viata oamenilor mai usoara, si o chestie care daca e folosita cum trebuie, te poate ajuta sa te concentrezi pe lucrurile reale din viata. Dar nuuuu, noi oamenii, inteligenti? Nu. Ne prindem urechile in ea. Suntem atat de " oaaauu " in legatura cu ea, ca daca posezi minim 2-3 lucruri "New-Tehnology", toata viata ta incepe sa zboare in jurul lor. Te acapareaza si te fac sa te gandesti inconstient ca asa traieste un om normal.

Lucrurile cu adevarat frumoase in viata, ca si cerul, ca valurile marii, ca zborul si libertatea pasarilor, ca o floare batuta de razele soarelui, natura in sine, lucruri care exprima chestii mult mai "deep" decat apasarea unui buton, sau mai nou, un ecran, sunt inlocuite de laptopuri, WII,  I-Paduri I-Phoneuri si toate I-cacaturile. Eu unul chiar nu inteleg cum se poate trai asa, adica eu chestia asta nu pot sa o percep ca viata. Si dupa ne intrebam de ce suntem nefericiti si singuri. Asta pentru ca ti-ai prins capul intr-o tornada T3HN0L0G1C4, si pentru ca toate tehnologiile sociale(facebook, twitter etc.) sunt facute sa iti distruga adevarata viata sociala.

Intr-un final concluzia este ca Omul limiteaza nelimitatul si acorda prea multa atentie chestiilor limitate, care nu aduc nici o fericire reala. Act real.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu