miercuri, 13 martie 2013

Despre om si natura lui

Ne intrebam de multe ori de ce suntem asupriti de liderii lumii, de ce sunt ei asa cruzi, de ce drepturile omului sunt atat de calcate in picioare, de ce nu ne lasa ei sa fim fericiti.

Pentru cei care se intreaba asta am facut o mica "povestioara". Acum, gandeste-te la un gandac de bucatarie, in mediul lui natural, bucataria. Cauta de mancare, se reproduc, in esenta fac si ei ce facem si noi, adica SUPRAVIETUIESC, sau cel putin incearca. Nu suna a sarcina usoara nu?
Acum apare in scena Omul, cea mai "superioara" fiinta de pe planeta. Care e prima reactie a omului cand vede un gandac in bucatarie, adica pe teritoriul lui? Exista 2 alternative de baza: ori il otraveste cu cine stie ce sprayuri, ori, in caz ca prima solutie nu functioneaza, il striveste. Poti sa-ti imaginezi asta? Sa mori incet si dureros, sa simti cum iti arde pielea si cum dupa ce te-a chinuit durerea in ultima instanta, paralizezi. Sau in caz ca esti mai agil, incepi sa fii vanat cu papucu' si sfarsesti zdrobit. Poti sa-ti imaginezi asta? Sa mori otravit si strivit? Ce metoda cruda si bolnava si-a gasit Omul, ca sa scape de un inamic atat de temut ca Gandacul.

Acum hai sa-ti explic intreaga povestioara: Gandacii suntem noi, oamenii de rand, bucataria este teritoriul nostru, adica Pamantul, iar "Oamenii" sunt corporatiile, masonii, illuminatti sau cum vreti voi sa le spuneti. Este exact acelasi lucru care ni-l fac si ei noua: ne otravesc mancarea, aerul, solul, totul pentru o moarte mai lenta si mai cruda, diferenta e ca noi mai avem si de ales. Sau in caz ca ai noroc sfarsesti in nustiu ce "accident accidental" de genul atacuri teroriste si alte atrocitati. Si fac toate acestea doar ca sa traiasca mai confortabil in habitatul lor natural, Pamantul.

Ceea ce Omul nu intelege este ca habitatul lui, este si habitatul gandacilor si ca, in loc sa-i extermine, trebuie sa-i accepte si sa invete sa convietuiasca. Asa ca, de fiecare data cand te intrebi de ce acei oameni fac lucruri atat de groaznice, atat de crude, intreaba-te pe tine sau pe cei din jurul tau de ce fac abuz de putere si ranesc fiintele inofensive din jurul lor.
Se spune ca omul este cel mai inteligent animal de pe planeta, dar dupa parerea mea suntem de departe depasiti de animale. Omul e singurul animal care ucide din placere, pe cand orice alt animal ucide doar atunci cand ii este foame. Omul zilelor noastre sufera de o boala care include ipocrizie, prostie si egoism. Aceasta boala se numeste Mandrie sau EGO, aceasta boala limiteaza foarte mult capacitatile reale ale Omului.

Strigam tare si clar ca suntem abuzati si ca nu putem face nimic in legatura cu asta. Asta e cacat. E exact genul de limitare care ti-o impune societatea(in ea intrand scoala, televizorul, tehnologia). Singurul lucru de care depindem suntem noi insine. Societatea incearca sa ne traga in jos ca sa ne faca sclavii ei, dar nu o sa reuseasca decat daca tu ii lasi sa faca asta.

Omul este facut sa supravietuiasca, asta e natura lui, Pasarea Pheonix renaste din propria cenusa, Pasarea Pheonix este esenta ta. Nu exista absolut nici o cale sa cazi, si sa continui sa cazi, din nou si din nou, decat daca esti prea prost si te lasi in chestia aia. La un moment dat te vei opri din cadere si vei observa ca te vei situa la o altitudine mai inalta decat locul din care ai cazut(fiecare cadere are rolul ei in dezvoltarea ta), si asta pentru ca spatiul in care iti dezvolti personalitatea, calitatile, mentalitatea, nu este un spatiu definit, fizic, cum este "realitatea" in care traim. Cazi in gol, dar depinde de tine cand iti deschizi aripile. Iar daca nu o faci, este pentru ca esti un tembel care nu face nimic in legatura cu asta. Singurul lucru pe care il faci este sa incepi sa te plangi si sa te intrebi "De ce Doamne, de ce cacaturile astea mi se intampla mie?" sau " De ce merit eu toata durerea asta, ce am facut eu?" Fapta si rasplata prietene, ai facut tu ceva, nimic nu e pe gratis in Univers, nici durerea, nici fericirea, iar ipocrizia mai mare e ca te intebi toate lucrurile astea cand in final toate chestiile astea te ajuta.

Crede-ma, poti sa faci TOT CE ITI DORESTI! Ca sa o faci mai usor, trebuie in primul si in primul rand sa ai rabdare, daca esti un autist care sta cu ochii in calculator si telefon, nu o sa te ajute cu nimic, deoarece totul acolo se intampla intr-un mod rapid, in Univers stau altfel lucrurile. Cu cat esti mai nerabdator, cu atat vei avea mai mult de asteptat. In al doilea rand, trebuie cu adevarat sa simti ceea ce ai nevoie, poti avea o imagine in minte cu ceea ce crede mintea ta ca ii trebuie, dupa aia poti sa si crezi ca e asa, dar intr-un final o sa realizezi ca nu ai nevoie de acel lucru. In al doilea rand crede si ti se va da, daca dorinta ta vine din interiorul tau atunci scoate-o la suprafata, fa-o sa se intample. Omul a uitat sa simta, ceea ce il conduce in toti stalpii posibili, e atat de acaparat de lumea materiala, incat a uitat de lumea spirituala, a uitat atat de rau, incat a inceput sa creada ca este mintea, sa creada ca e vocea aia din capatana care nu se opreste din tocat. Ori Omul(esenta lui) nu este nici mintea, nici corpul, toate astea sunt atribuite ale Adevaratei Sale Naturi.

Oamenii se cred limitati, dar asta e numai din cauza mintii lor limitate, pentru ca este otravita de media, de mancare si de multi alti factori. Dar acestia sunt doar factori, problema adevarata suntem nimeni altii decat NOI. Putem pune vina pe multe lucruri, dar adevarata problema suntem noi. Esti tu cel care nu vrea sa avanseze in viata, esti tu cel care nu lupti pentru tine, pentru fratii tai, pentru fericirea ta si a voastra, esti tu cel caruia ii este frica sa se comporte ca un "soldat" si sa infrunte viata.

Ca sa incepi sa schimbi ceva, trebuie in primul rand trebuie sa te schimbi pe tine: "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume". In al doilea rand trebuie sa ne schimbam obiceiurile "Let's change the way we eat, let's change the way we live, and let's change the way we treat each other." - astea sunt bazele.

Sa-ti dau un exemplu din zilele noastre: Tehnologia, dragut. Un mod bun de a face viata oamenilor mai usoara, si o chestie care daca e folosita cum trebuie, te poate ajuta sa te concentrezi pe lucrurile reale din viata. Dar nuuuu, noi oamenii, inteligenti? Nu. Ne prindem urechile in ea. Suntem atat de " oaaauu " in legatura cu ea, ca daca posezi minim 2-3 lucruri "New-Tehnology", toata viata ta incepe sa zboare in jurul lor. Te acapareaza si te fac sa te gandesti inconstient ca asa traieste un om normal.

Lucrurile cu adevarat frumoase in viata, ca si cerul, ca valurile marii, ca zborul si libertatea pasarilor, ca o floare batuta de razele soarelui, natura in sine, lucruri care exprima chestii mult mai "deep" decat apasarea unui buton, sau mai nou, un ecran, sunt inlocuite de laptopuri, WII,  I-Paduri I-Phoneuri si toate I-cacaturile. Eu unul chiar nu inteleg cum se poate trai asa, adica eu chestia asta nu pot sa o percep ca viata. Si dupa ne intrebam de ce suntem nefericiti si singuri. Asta pentru ca ti-ai prins capul intr-o tornada T3HN0L0G1C4, si pentru ca toate tehnologiile sociale(facebook, twitter etc.) sunt facute sa iti distruga adevarata viata sociala.

Intr-un final concluzia este ca Omul limiteaza nelimitatul si acorda prea multa atentie chestiilor limitate, care nu aduc nici o fericire reala. Act real.

luni, 11 martie 2013

Despre Dumnezeu si bazdaganii despre El

Am primit de curand un articol pe net, care nici nu stiu cum sa-l interpretez, adica daca mi-a fost dat ca sa vad toata ipocrizia din el, sau daca mi-a fost dat cu buna credinta ca ceea ce scrie acolo este adevarat. Ideea e ca vreau sa-mi dau cu parerea public despre chestia asta, articolul suna cam asa:


John Lennon (Cantaret):
"Crestinatatea va lua sfarsit, va disparea..
Nu este nevoie sa imi sustin aceasta idee. Sunt sigur.
Nu am ce spune despre Iisus, insa cei ce-L urmau erau oameni prea simpli, astazi noi suntem mai cunoscuti decat El" (1966).
Lennon, dupa ce a declarat ca membrii formatiei Beatles erau mai cunoscuti decat Iisus Christos, a fost impuscat de sase ori.

Tancredo Neves
(Presedinte al Braziliei):
In timpul campaniei prezidentiale, acesta a declarat ca, daca ar obtine 500.000 de voturi din partea partidului sau, nici Dumnezeu nu l-ar mai putea indeparta de la Presedintie.
Bineinteles, a obtinut voturile, insa s-a imbolnavit cu o zi inainte de a deveni presedinte, apoi a murit.

Cazuza
(Compozitor, cantaret si poet bi-sexual):
In timpul unui spectacol in Canecio ( Rio de Janeiro ), in timp ce isi fuma tigarea, a pufait fumul in aer si a spus: "Doamne, asta e pentru tine."
A murit la varsta de 32 de ani, de CANCER pulmonar, intr-un fel groaznic.

Cel care a construit Vasul Titanic
Dupa ce s-a incheiat construirea Vasului Titanic, un reporter l-a intrebat cat de sigur era vasul.
El a raspuns cu un ton ironic:
"Nici chiar Dumnezeu nu il poate scufunda"
Cred ca stiti cu totii ce a urmat

Marilyn Monroe (Actrita)
A fost vizitata de Billy Graham, in timpul unei reprezentatii a unui spectacol.
Acesta a declarat ca Spiritul Lui Dumnezeu l-a trimis sa ii predice.
Dupa ce a ascultat ceea ce a avea de spus Predicatorul, ea a replicat: "N-am nevoie de Iisus al tau".
O saptamana mai tarziu, a fost gasita moarta, in apartamentul ei.

Bon Scott (Cantaret)
Fostul vocalist al formatiei AC/DC. Intr-un cantec din 1979, el spunea: "Nu ma opriti: ma indrept pe drumul meu, pe drumul care duce in infern".
Pe 19 februarie 1980, Bon Scott a fost gasit mort, inecat cu propria voma.

Campinas (in 2005)
In Campinas, Brazilia, un grup de prieteni, beti, au luat, in drum, o alta prietena....
Mama a insotit-o pana la masina si, ingrijorata de starea in care se aflau prietenii ei, i-a spus, tinand-o de mana pe fata care se asezase in masina:
"Fiica mea, mergi cu Dumnezeu si fie ca El sa te apere."
Aceasta a raspuns: "Poate doar daca El (Dumnezeu) merge in portbagaj, pentru ca aici, inauntru, ....e deja plin."
Peste cateva ore, a sosit vestea ca tinerii au fost implicati intr-un accident mortal, toti au murit, masina era de nerecunoscut, nu se mai putea spune ce tip de masina fusese, insa, in mod surprinzator, portbagajul era intact. Politia a declarat ca nu vedea in ce mod a putut ramane intact portbagajul. Spre surprinderea lor, in portbagaj, au gasit un carton de oua, iar ouale erau toate intregi.

Christine Hewitt (ziarista si redactora de emisiuni de divertisment din Jamaica )
a declarat ca Biblia (Cuvantul lui Dumnezeu) este cea mai proasta carte scrisa vreodata.
In iunie 2006 a fost gasita arsa in masina proprie.

Multi alti oameni importanti au uitat ca nu exista nici un alt nume caruia sa i se fi acordat atata autoritate, precum numele lui Iisus.  
Multi dintre acestia au murit, numai Isus a murit si a inviat si este viu.
In primul rand, tot ce ti se intampla este numai vina ta, pentru asta pot sa bag mana in foc. Nu poti sa dai vina pe cineva, mai ales pe Dumnezeu, pe ceva care s-a intamplat in urma actiunilor tale. De asta ne-a lasat liberul arbitru, ca sa putem sa alegem ce vrem sa facem si sa ne asumam ceea ce facem. Si nu, numele lui Iisus nu-mi inspira autoritate, imi inspira mai degraba iubire si pace.

Eh, acum ca am citit toti despre ce este vorba, pentru cei care nu stiu, nu, Dumnezeu nu este un razbunator, chestia asta mi se pare ca li se potriveste fix fanaticilor crestini, care in loc sa creada in iubirea Lui, se incumeta sa le fie frica de puterea Lui. "Totul e lumina, lumina e iubire si totul se va intoarce in lumina", ok, daca totul este iubire, atunci unde e frica? Ce cauta frica aici? Din cate stiu eu frica este exact opusul iubirii.

Fanaticii crestini sunt acea specie de oameni care cred cu tarie in cele 10 porunci scrise de Moise pe cele 2 tablite de piatra. Se incadreaza mai mult ca perfect in categoria oamenilor limitati, primul meu argument asupra chestii asteia este ca nu sunt capabili decat sa vada cuvintele nu si ceea ce e in spatele lor, cu atat mai mult cu cat te increzi intr-o chestie care a fost scrisa acum 2000 de ani. E ceva tragic sa te ghidezi dupa niste legi care se impuneau acum 2000 de ani, cand momentul prezent are nevoie de cu totul altceva, ca sa nu mai spun ca nu ai absolut nici o dovada concreta ca poruncile pe care le-ai citit sunt aceleasi cu cele de pe tablitele de piatra. Pentru cei care nu isi aduc aminte, astea sunt cele 10 porunci:

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
6. Sa nu ucizi.
7. Sa nu fii desfranat.
8. Sa nu furi.
9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.
Primele 3 nici nu sunt de luat in considerare, sunt asa de ne-Dumnezeesti. Cel care a scris chestia asta ii impune lui God un EGO. Pentru cei ce nu stiu, egoul poate fi produs numai de mintea umana, egoul este produsul prostiei omenesti, nicidecum al lumii spirituale. In primul rand daca cineva se inchina la ceva, se inchina la forta care ne ghideaza pe toti, inclusiv pe el. Nu exista un Dumnezeu George sau un God Ionica, deci prin alte cuvinte nu ai cum sa te inchini la altcineva decat la Dumnezeu. ( o interpretare a primei porucni poate fi ca tot timpul sa tii cont de esenta ta, sa nu-ti prinzi niciodata urechile in lumea materiala, deoarece te vei pierde pe tine).

4."Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste" - acum depinde de fiecare ce vede prin cinstit. Eu unul vad
"cinstirea" prin simplul fapt de a te bucura de viata, de a fi multumitor pentru viata pe care ai primit-o, indiferent de circumstante, asta ar trebui sa se intample in fiecare zi, nu numai Duminica. Nu este o zi in care toti lenesii se bucura ca n-au facut curat sambata si ca a venit duminica sa-i salveze de munca. Deci in concluzie, nu il cinstesti pe Dumnezeu stand ca un labagiu si facand nimic, ca probabil si el cand a terminat de facut Pamantul statea la televizor cu berea in mana si astepta sa-i iasa biletul la pariuri.

5. Este corect, sa-ti cinstesti sursa provenirii, numai ca in unele cazuri nu poti sa-i cinstesti daca tie acele persoane iti creeaza un sentiment neplacut, care te face sa vrei sa pleci cat mai repede, un sentiment de scarba. Aici pot fii 1000 si 1 de cazuri. Esenta este sa fii multumitor Creeatoruli, pentru ca, daca nu era nici el, nu mai erau nici parintii tai.

6. - Nici nu prea e de discutat chestia asta. Da, mi se pare mai degraba o lege morala decat una "Dumnezeeasca". Orice om trebuie sa isi dea seama ca el insusi este o persoana si ca nu are nici un drept sa ia viata altei persoane.

7."Sa nu fii desfranat". Asta mi se pare cea mai inteligenta porunca de pana acum. Prin experienta mea de zi cu zi am observat ca sa fii desfranat nu duce niciodata la ceva bun. Totul trebuie sa aibe o limita, vorba aceea "Tot ce e prea mult, strica". Asa si este, din nefericire majoritatea oamenilor nu au trecut de pragul animalelor din punctul asta de vedere, reactionand pur instinctiv. Te apuci de orice fel de drog(aproape), e, cu timpul o sa observi ca acel lucru iti ofera niste trairi pe care tu o sa le realizezi ca fiind autentice. Asa si sunt, deoarece, daca le-ai simtit sunt ale tale, exista inauntrul tau, "stupefiantul" fiind doar butonul de pornire. Noi oamenii nu suntem destul de destepti ca sa invatam ce avem de invatat din toata "patima" asta a drogurilor, de exemplu iei o pastila si te simti foarte bine si le spui celor din jurul tau ce crezi despre ei, daca ai un sentiment de admiratie fata de ei, daca ai si niste reprosuri, numai ca toate le zici la un alt nivel, atat de diferit ca nu ai cum sa nu fii inteles de cei din jur, te face sa scapi de inhibitii, te ajuta sa te exprimi. Eeee, nu e asa cum pare, putina lume invata chestia asta cu adevarat. Ai incercat, ai invatat tot ce ai avut de invatat din ele, acum trebuie sa le lasi, dintr-un punct de vedere sau altul o sa-ti altereze ori sanatatea fizica, ori cea psihica, facandu-te sa-ti pierzi echilibrul. Ca dupa, daca reusesti sa te ridici dupa ce ai cazut jos, aproape de prapastie, esti mai sus decat multi altii, da, asta te ajuta mult mai mult, te va face o persoana mult mai puternica, dar asta implica si riscuri mari.

8. Bineinteles sa nu furi, nu lua niciodata ce nu-ti apartine, legea karmei e destul de aspra in privinta asta. Imaginaeaza-ti doar ca e ca la aparate sau ca la ruleta, cu cat joci mai mult, cu atat pierzi mai mult, si, da, poate cel mai important lucru e ca nu o sa iesi niciodata pe plus din toata afacerea asta(din nefericire nici macare pe 0).

9. Minciuna... din necunoscute cauze cunosc cateva persoane care sustin ca a minti nu este ceva rau. Sa luam prima data "sensul bun" al minciunii. Nu, mi se pare cea mai mare prostie sa minti pe cineva ca sa-l "protejezi". Singurul lucru de care il protejezi este adevarul. Ce este adevarul? Adevarul este iubire. Ce este iubirea? Iubirea este tot. Tu practic, cand faci chestia asta il protejezi de viata adevarata, ii proiectezi si lui si tie o iluzie in care ajungi sa te scufunzi incet si lent, o moarte lenta si dureroasa. Nu poti proteja pe cineva de adevar. Adevarul este ceea ce se intampla, indiferent de abordarea subiectului, noi oamenii trebuie sa incetam sa mai fim asa atasati de nimicuri incat sa nu putem accepta adevarul. Este alegerea ta, vrei sa traiesti ceva autentic, si sa iti creezi propria lume dupa cum doresti, cu riscul de a suferi pentru o anumita perioada de timp(asta tine bineinteles, numai de tine) sau doresti sa traiesti intr-o iluzie in care sa te minti ca totul este ok si ca nu mai vrei nimic de la viata?
Am definit atat de bine "sensul bun" ca nici nu mai are rost sa scriu sensul rau. O minciuna conduce la o alta, cealalta la alte 3 si tot asa, iti vei petrece viata spunand lucruri neadevarate ca sa ce? Vrei sa impresionezi pe cineva? Fa ceva ca sa devii impresionant(nu un arfist). Vrei sa scapi de anumite consecinte? Asuma-ti frate totul, fii Om! Nu a gresit nimeni in locul tau deci nimeni nu ar trebui sa fie pedepsit in locul tau.

10. Cu alte cuvinte, fii multumit cu ceea ce ai. Nu te lasa prins de anumite posesii, lucruri si chiar si calitati ai celor din jur. Ei le au pe ale lor, tu le ai pe ale tale, nici o persoana nu este mai presus de alta, toti suntem egali. Banii, telefoanele, masinile, femeile, nu au nici o legatura cu fericirea ta. Toate astea sunt bucurii de moment, daca cauti ceva veritabil, cauta in interior. Toata lumea cauta in exterior sa se identifice cu ceva, ca sa poata sa zica ca au o identitate(imprumutata din pacate), dar nimeni nu cauta in interior.

Asa, am facut o prezentare destul de lunga a chestilor asteia, si m-am cam abatut de la subiect.

John Lennon, multi dintre voi ati auzit de el, putini insa stiu cu ce s-a ocupat el. Lennon a fost printre cei mai mari aparatori ai drepturilor omului, ajunsese atat de influent, de aceea i s-a intamplat ce i s-a intamplat. Parerea mea e ca pe asa-zisul "Dumnezeu" nici nu-l intereseaza daca crede cineva in el, atata timp cat te-ai pus in contact cu adevarata Ta natura, si credeti-ma, Lennon era in contact cu Fiinta lui. Cum poate sa-mi zica cineva ca un om, care a fost initiatorul spiritual a sute, mii, poate milioane de oameni, a fost omorat pentru ca a zis o aberatie, probabil si aia zisa in gluma. Lennon a fost ucis tocmai pentru ca era un adversar destul de temut pentru liderii lumii.  
EDIT: dupa cum vedeti citatul lui Lennon este din 1966, iar mai jos scrie ca dupa ce a declarat asta a fost impuscat mortal de 6 ori. Prietene, Lennon a murit in 1980, deci sa inteleg ca nenea Iisus s-a razbunat pe el 14 ani mai tarziu... bine asta.

Tot articolul asta e o gluma sinistra. Are si adevaruri in el, dar este foarte denaturat.

Bon Scott, pe bune? Adica alt exemplu nu  au mai gasit, adica pe langa acele versuri probabil v-ati dat seama ca mai aveau vreo inca 2-3 albume in care aveau mesaje de genu asta. Ce sa inteleg? Ca in drumul lui spre infern s-a inecat cu voma si a murit?

Legat de chestia cu Iisus, cred in el, nu stiu in ce masura s-a nascut dintr-o fecioara, si in ce masura era "Fiul Domnului", cert e ca a fost un spirit Creator, foarte aproape de "Tata", care chiar a avut ceva de zis... ACUM 2000 de ani. Vremurile se schimba, singurul moment care conteaza este ACUM, nu poti sa-ti bazezi viata total pe ce predica el. Nu ma intelege gresit, Iisus a avut idei bune si promova umanitatea, cum ar trebui sa fie un om cu adevarat, promova valorile reale, cat despre minunile pe care le savarsea, sunt de parere ca orice om poate sa ajunga in stadiul acela daca isi doreste, si inca exista si astazi vindecatori, care sunt capabili sa trateze cauza, nu efectul dar nu poti sa iei situatile de acum si sa le mulezi pe vorbele lui prea mult, importanta e esenta pe care vroia s-o transmita. Nu am nimic cu el, din contra il respect si pe el si pe invataturile lui, spun doar ca trebuie sa-ti ghidezi viata dupa ce se intampla Acum, sa ai in tine esenta a ce vroia sa transmita, nu randurile din Biblie in minte. Oricine poate memora lucruri daca se chinuie putin, ideea e sa ii prezinti ideea in felul tau, sa o faci autentic, sa vina din tine, abea atunci poti spune ca a vorbit El prin tine.

V-as mai da exemple si despre celelalte, dar mi-e prea lene si tin sa cred ca deja ati inteles mesajul. Toate acestea sunt interpretari dupa cum ma duce pe mine capul, nu ma astept de la nimeni sa inteleaga totul de la A la Z, si daca intelegi tot si esti fata, lasa-mi un comentariu cu numarul de telefon, poate suntem sortiti sa traim impreuna pentru totdeauna !       




P.S: Sa ma bata Dumnezeu, cum i-a "nenorocit" p'astia, daca nu am dreptate, si in caz ca nu o sa mai postez timp de o luna pe aici, luati in considerare ca s-ar fi putut intampla ceva, si uitati tot ce am scris aici.

joi, 7 martie 2013

Despre filaje si alti agenti

Acest material este dedicat baietilor care stiu despre ce e vorba (nu PARANOICII), nu, nu cei de la DIICOT, cei ce sunt urmariti de catre ei, cei care au un spirit al "politistului" mai dezvoltat. Prin "spiritul politistului" ma refer la acea senzatie, cand esti urmarit de cineva, cand cineva de pe strada iti atrage atentia intr-un mod subliminal, sau poate ai trecut prin mai multe chestii si ai inceput pur si simplu sa recunosti civilii de pe strada, in caz ca nu, va voi raspunde la intrebarea : "Cum arata un politist undercover?"

Va voi expune in cativa pasi simpli depistarea unui inamic nedorit din preajma dumneavoastra.

INDICIUL NR.1 : Nu o sa vedeti in viata voastra un politist care sa zambeasca, din nu stiu ce motive, baietii ori sunt foarte prinsi in munca lor, ori au avut timpuri grele la academie, ca, de, cine stie ce orgii se intampla pe acolo, cert e ca daca vreodata vi se pare suspect ceva la cineva, iar mai ales, daca vi se pare ca respectiva persoana a fost penetrata in fundulet cu forta, luati in considerare ca aceea persoana poate fi un politist undercover.
*Nota de subsol: O singura sansa aveti sa-i vedeti fericiti, zambind si facand glume, asta este doar fiindca i-ati lasat sa va prinda, deci in concluzie, nu-i lasati sa fie fericiti.

INDICIUL NR.2 : Vestimentatia. Vestimentatia depinde foarte mult de sezon. Cert e ca majoritatea au borsetele acelea micute, cat sa incapa un pix si o camera de filmat eventual. In functie de anotimp mai circula si cu rucsace.
SEZONUL CALD: Se vor identifica agentii pradatori, sub forma de oameni normali, in camasi in carouri, cu borseta nelipsita si niciodata, dar niciodata pantaloni scurti.
SEZONUL RECE: Se vor identifica agresorii netrebnici prin geci negre, sprancene stufoase, caciuli macavre, si pantofi de piele, un adevarat pradator.Fiiti constienti ca cel care e in stare sa stea pe strazi sa-si faca treaba, in el zace un suflet de hiena.

INDICIUL NR.3 : Licheaua, in caz de urmarire, dupa ce a facut contactul cu tinta(ACEEA ESTI TU!), va scoate telefonul, incercand sa dea de veste prietenilor lui cu ochi albastrii ca si-a atins scopul. In functie de
abordarea pe care o au asupra cazului vor incerca sa te lase sa stii ca esti urmarit, sau vor incerca fara succes sa nu iasa in evidenta.

In continuare, va voi ajuta sa identificati tipurile de undercoveri pe care ii puteti observa:

-Parazitul de etnie rroma. Da, in ciuda a ce ma asteptam eu, cei de la academie nu sunt rasisti, am auzit si am vazut multi baieti de genul asta. Parazitul de etnie rroma va incerca sa treaca ca un mascul feroce, invadandu-ti spatiul intim, lasand in urma o dara de Cocou Shanel, care ii manifesta masculinitatea si smecheria.

-Ciuma grasa. Ciuma Grasa zisa si Curcanul Bulangiu, este tipologia politistului in rol negativ, in functie de caz el este pus in postura "Politistului rau", sau in caz ca v-a prins el, Curcanul, va fii responsabil de intimidarea voastra. Absolvit in "dreptatea cu bulanul", ciuma grasa trebuie evitata de mistourile de tenta Fast-Food, de raspunsuri obraznice, sau de orice gluma de orice fel.

-Investigatorul aschilambric. Investigatorul aschilambric nu are calitatile fizice ale colegilor de mai sus, nu este supus sa faca acte de violenta, are o fire relativ calma. Sarcina lui intr-un grup de 3 undercoveri este aceea de "Ochiul Albastru", aceasta insemnand ca el este observatorul locului crimei, in caz ca sunteti prinsi asupra faptei, acesta va fi cel care va va pune intrebari psihologice, si probabil, cel cu care veti vorbi cel mai mult, nu de alta, dar va obliga situatia pe amandoi.

-Infractorul persecutat. Infractorul persecutat, este si el om ca noi, poate a fost un dealeras prins cu 10g-uri, poate a vrut sa faca o combinatie misto, poate a incercat sa falsifice niste acte, poate a fost un proxenet micut, cert e ca nu a fost ok. Ceva nu i-a iesit bine si acel ceva este faptul ca a fost prins la inghesuiala de Bulangii-cu-Basti. Acestea au condus la santajarea infractorului in cauza, ceea ce a dus la colaborarea lor, va imaginati ce trecere minunata? Sa lucrezi cu oamenii de care probabil te temeai cel mai mult?

-Comandantul Lege-Ordine. Cea mai leproasa specie de paraziti. Subiectul debordeaza de o aroganta superioara, incat poti sa citesti pana si pe spranceana lui ce gandeste. " 'mi-as pula in mortii vostrii de drogati periculosi, ati adus tara de rapa, pusti lachiosi si cacaciosi, criminalii naibii." El este organul superior care conduce actiunea, Oierul mieilor si totodata Regele Junglei, el este cel cu care nu vei  avea niciodata de discutat. El are dreptate, tu nu, esti un criminal nenorocit care savarseste o crima nesabuita ca si consumul de marijuana si nu ai niciun argument impotriva chestiei asteia. Fumezi o planta care creste din pamant, iar asta spune tot. In cazuri indirecte de urmarire, daca nu ai de ce sa ai panica, iti poti manifesta fericirea, razandu-i in fata cand trece pe langa tine cu o privire mortuala. In caz ca ai de ce sa te panichezi, evita, totul se iarta, dar nu se uita, din nefericire gaborii nici macar de iertat nu iarta. Este prezent tot timpul intr-o tinuta de gentelman, pantaloni de stofa albastrii, camasa alba si sacou albastru.

________________________________________________________________________

Acum, sa va explic cum mi se intampla mie:

Ma trezesc, rutina de dimineata, ma spal pe dinti, ma duc mananc, ma schimb si plec la liceu. De cum ies pe scara incepe toata distractia. Avem impartit asa: filajul de Vest, care are grija sa ma ajung de fiecare data cu bine la liceu(ce oameni minunati) si filajul de Est, care e acolo in caz ca vreau sa merg altundeva, sau in caz ca schimb ruta de la scoala.
Primul prietenas il intalnesc in statia de autobuz, deja e o rutina, numai ca de fiecare data imi vine sa fac altceva, ba sa-i salut, ba sa rad, ba sa-i scuip, depinde cum ma trezesc. Mai practic mici jocuri, numai ca nu prea ai cum sa te feresti de chestiile astea, si poti sa faci chestii din astea doar de amuzament, la genu, sa te prefaci ca te duci la usa sa iei masina, iar dupa ce s-a urcat tu, pur si simplu il observi cum pe mutra de nefericit ii apare o raza de frustrare. Un sentiment frumos, ce pot spune.
Cobor din masina, ma duc incet incet spre tramvai, baietii deja ma asteapta acolo daca nu erau cu mine in masina, e singurul sentiment de revedere pe care nu-l agreez prea mult.. Deja stiu la ce usa ma duc, unul se duce mai in fata si unul ma asteapta in capat. Din amuzament am mai incercat de cateva ori sa facem un switch de locuri, sa fiu eu urmaritorul si el urmaritul, asta cand nu aveam ce sa fac. Va zic ca oamenii aia sunt antrenati sa mearga foarte incet daca vor, va zic ca ma chinuiam sa ma tin in spatele lui si ma chinuiam sa nu il calc pe calcaie, cert e ca nu merge smecheria asta, la un momentdat vor observa brusc ca au uitat sa dea un telefon, aceasta necesitand sa se opreasca pe loc in mijlocul nicaieriului sa vorbeasca la telefon.

Trece ziua de scoala, esti si tu mai mult sau mai putin fericit ca ai terminat ziua de scoala, depinde cum se joaca colegii cu nervii tai, din moment ce ai 25 de nefumatori de fericire in clasa, ai parte de niste specimene de care ramai surprins sa observi ca au ramas in preistoric, ceea ce le lipseste fiind doar o bata si o balta. In functie de acestea ori plec fericit(rar) si nu ma intereseaza ca sunt urmarit, ori imi bag pe drum spre casa putin Tupac cu versuri de genu " Until I get free, got my life going fast, got police chasing me." trec suparat pe langa ei afisandu-mi nemultumirea pe mecla mea furioasa si pe degetul meu mijlociu ridicat subtil pe langa baietasii care trec pe langa mine, intrebandu-ma : " Ce mortii mamii am facut asa grav ca sa fiu urmarit ca un detinut  ca sa traiesc cu sentimentul asta ca pe oriunde ma duc nu am libertate, ca imi e incalcata intimitatea(cei care cunosc, stiu ) intrebandu-ma ce dreptate e asta, si asta pentru ce,pentru ca fumez si pentru imi mai iau si eu din cand in cand putin peste limitele consumului? Daca esti hot in Romania, esti bine primit, daca vrei sa faci un ban inteligent, esti izgonit. Sunt de parere ca daca un hot fura, sa i se taie un deget, daca mai fura inca o data, sa i se mai taie unul, daca fura si a 3-a oara, hats, ia mana; daca un retardat frustrat sexual violeaza o fata sau cazul mai rau fiind pedofilii, sa li se taie PULA. Eu ca fumez iarba ce ar trebui sa patesc? Sa ma intepe in plaman?